"Duurzame inzetbaarheid van ieder talent"

Houtbewerking

Bij Leerplein Twente houden wij ons bezig met de duurzame productie van houten maatwerk producten. De aard van de werkzaamheden varieert bij ons sterk: de één is goed in zagen, de ander schuurt liever of zet de tapasplanken in de olie, weer een ander maakt het meubel liever van begin tot eind. Enige affiniteit met het werken met hout is fijn, maar niet noodzakelijk. De productie is een hulpmiddel om iemand te confronteren met zijn of haar problemen, of om iemand houvast en een dagritme te bieden. De deelnemer staat bij ons altijd op de eerste plek. Nog een mooie bijkomstigheid: onze werkplaats volledig circulair, wat inhoudt dat we de restproducten (stof, zaagsel en afvalhout) allemaal hergebruiken.

 

Wij streven naar diversiteit op de werkvloer, een mix van deelnemers van verschillende zorgaanbieders. Daarbij kijken we bij een intake goed naar de behoefte van de deelnemer. We zien mensen opbloeien vanwege hun deelname aan het concrete productieproces. We vinden dus altijd wel een klus passend binnen ons bedrijf, die aansluit bij de deelnemer.

 

Onze producten worden met de hand gemaakt en met oog voor detail. Hierdoor is ieder item uniek. Neem gerust een kijkje in onze webshop.