"Duurzame inzetbaarheid van ieder talent"

Over ons

Leerplein Twente is een organisatie die is opgericht door een tweetal enthousiaste mensen met passie voor de doelgroep. In de afgelopen 50 jaren hebben zij veel kennis en ervaring opgedaan als arbeidsdeskundige en job- en financieel adviseur. Bij Leerplein Twente kunt u terecht voor arbeidskrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kunnen mensen zijn met of zonder een arbeidsbeperking maar wel inclusief de bijbehorende ondersteuning bij het aanvragen en afwikkelen van diverse financiële tegemoetkomingen. We ontzorgen u van A tot Z.

De medewerkers van Leerplein Twente functioneren zowel op MBO- als HBO niveau. Daarnaast heeft Leerplein Twente diverse samenwerkingsovereenkomsten met zowel psychiatrisch verpleegkundigen als ambulante begeleiders. Er is kennis in huis op het gebied van:

  • organisatie- en arbeidsrecht
  • sociale verzekeringswetgeving en re-integratie
  • schuldhulpverlening en financieel advies
  • fiscale wetgeving
  • job-coaching

Binnen ons grote netwerk van bedrijven en professionals, waaronder het UWV en diverse Gemeenten, hebben we een carrousel gebouwd waarbij we een baangarantie ten doel stellen van maar liefst 2 jaar.

Voor werkgevers

Via Leerplein Twente kunt u kandidaten inhuren en hen een plek bieden waar ruimte is om te werken en te leren. Deze kandidaten hebben behoefte aan begeleiding, waarbij we jobcoaches in dienst hebben die u en de medewerker zullen ontzorgen, zowel op de werkvloer als in de thuissituatie.

Werkt u samen met de overheid, dan heeft u in veel gevallen te maken met een SROI-verplichting. Door deze verplichting helpt u gegarandeerd mensen binnen de regio van de aanbesteding aan het werk. Maar ook zonder deze verplichting neemt u deel aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Voor kandidaten

We bieden begeleiding op maat. Aan de hand van een kennismakingsgesprek en een daaropvolgende competentietest, kunnen we samen een inschatting maken van de behoefte en wensen van de cliënt. We maken samen een Plan van Aanpak. Het plan verwoordt de hulp die we bieden, de duur van deze hulp en de doelen die we willen bereiken.