"Duurzame inzetbaarheid van ieder talent"

Zorg

Leerplein Twente is een erkende zorgaanbieder voor de WMO. Via een aanbesteding hebben wij een contract met alle gemeenten in Twente. Wij zijn een integrale aanbieder van zorg en werk en vinden dat dit ook niet los van elkaar gezien kan worden. De zorg die wij bieden richt zich voornamelijk op twee onderdelen:

Aanvullende hulpverlening op onze re-integratieactiviteiten

Mensen in een re-integratietraject hebben vaak meer problemen dan alleen het niet hebben van en betaalde baan. Wij brengen alle leefgebieden in kaart en kijken waar ondersteuning bij nodig is. Waar mogelijk bieden we deze ondersteuning zelf, mocht gespecialiseerde zorg nodig zijn dan helpen wij bij de doorverwijzing. Altijd houden we een vinger aan de pols en houden nauw contact met alle hulpverleners.

Dagbesteding op onze productielocatie

Leerplein Twente beschikt over een eigen productielocatie met twee gescheiden werkplaatsen. In de achterste hal worden producten van hout gemaakt, zie <Houtwerkplaats>. Hier kan iedereen die affiniteit met hout en het vervaardigen van producten van hout op eigen manier en niveau meewerken. Er is professionele werkbegeleiding aanwezig. In de voorste hal worden diverse andere activiteiten gedaan. Dat kunnen creatieve activiteiten zijn, maar ook arbeidsmatige activiteiten zoals (licht) inpakwerk en montagewerk is mogelijk.

Leerplein Twente beschikt over professionele en ervaren hulpverleners op MBO4- en HBO-niveau en BIG geregistreerd.