"Duurzame inzetbaarheid van ieder talent"
Terug

Leerplein Twente opent tweede vestiging in Almelo

TUBBERGEN, 13 januari 2023 - Leerplein Twente helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer doorstromen naar -indien mogelijk betaald - werk. Ze gaat de ondersteuning van diverse opdrachtgevers versterken met een nieuwe vestiging aan de César Franckstraat 1c in Almelo. Op dit moment zijn de voorbereidingen op de nieuwe locatie in volle gang en zal Leerplein Twente haar deuren in Almelo op 1 februari 2023 openen.

 

Op 9 juni 2021 is Leerplein Twente in Tubbergen gestart met onder andere een houtwerkplaats waar unieke op maat gemaakte producten worden gerealiseerd voor diverse opdrachtgevers. “We zijn kleinschalig gestart, maar inmiddels gaan maandelijks honderden tapasplanken naar België, Duitsland en Frankrijk”, aldus Claudi Schröder, eigenaresse van Leerplein Twente. Niet iedere deelnemer heeft affiniteit met hout en daarom zijn de werkzaamheden uitgebreid met in- en ompakwerkzaamheden. De vestiging in Almelo zal zich voornamelijk richten op de laatstgenoemde activiteiten. “Almelo beschikt over meerdere ruimtes, waaronder een prikkelarme ruimte en diverse spreekkamers”, vervolgt Claudi.

 

Arbeidsonderzoek

Er is een grote groep mensen die al langere tijd thuis op de bank zit. Soms is het lastig te achterhalen wat de reden is dat mensen toch moeilijk weer aan de slag komen of steeds weer terugvallen in een uitkering. Middels een arbeidsonderzoek kunnen we bij Leerplein Twente achterhalen waar leer- en ontwikkelpunten liggen. Van hieruit gaan we op zoek naar een passende werkplek waarbij iemand duurzaam aan het werk komt en blijft.

 

De expertise op dit gebied ligt bij Ronald aan de Stegge, Manager Zorg en Re-integratie, die zich voornamelijk richt op het begeleiden van mensen en uitvoeren van arbeidsonderzoeken. “Met het capaciteitenprofiel van Melba kunnen we het arbeidsgedrag en de vaardigheden van de deelnemer in kaart brengen, waardoor je duurzame inzetbaarheid stimuleert”, aldus Ronald. Als aanvulling op Melba worden ook andere professionele loopbaantesten en assessments ingezet om een zo goed mogelijk beeld te krijgen.

 

Diverse trajecten

Bij Leerplein Twente zijn we van mening dat iedereen een kans verdient, of de afstand tot de arbeidsmarkt nu groot of klein is. Onze missie is om al het mogelijke te doen om mensen een waardevolle dag te bezorgen. Deelnemers kunnen in aanmerking komen verschillende trajecten; van (sociale) activatie tot de begeleiding naar betaald werk. Gedurende de verschillende trajecten staat er een professionele jobcoach aan de zijde van de deelnemer. “Als oud-verpleegkundige vind ik het waardevol en dankbaar werk om mensen te motiveren en activeren met als doel om deelnemers weer deel te laten nemen aan de maatschappij”, aldus Rosanne Olthof, Jobcoach bij Leerplein Twente.

 

Klusdiensten bij u thuis

Ook zijn we onlangs gestart met onze klusdienst. We komen bij de mensen thuis en verrichten kleine klussen en reparatiewerkzaamheden. Hierbij gaan we uit van de kwaliteiten van de deelnemer en is er te allen tijde een deskundige aanwezig om veiligheid en kwaliteit te waarborgen. Samen zorgen zij ervoor dat de klus naar tevredenheid wordt afgerond.

 

Leerplein Twente zien en ervaren

De mogelijkheden binnen Leerplein Twente zijn legio. Gedurende het afgelopen jaar zag Claudi dat Leerplein Twente inspeelt op een steeds groter wordende behoefte. “Ieder mens is uniek en elke behoefte of ondersteuning is daardoor anders. We willen mensen hier graag meer over vertellen. Hen laten zien en ervaren wat de mogelijkheden bij ons zijn. Ons team bestaat inmiddels uit negen personen met ieder zijn eigen expertise.” De officiële opening van Leerplein Twente Almelo volgt.

 

U bent van harte welkom. Loop gerust bij ons binnen voor een kop koffie aan de

César Franckstraat 1c in Almelo of aan de Newtonstraat 10 in Tubbergen.

Leerplein Twente opent tweede vestiging in Almelo